Kantarellpaj

Passar både som ensamrätt och på buffebordet

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-5 portio

Ingredienser

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
2 krm salt
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 liter kantareller
1 lök
2 msk smör
2 msk mjöl
3 dl mjölk
2 krm peppar
2 ägg
2 dl riven ost

Gör så här

Arbeta samman ingredienserna till pajdegen på bakbordet eller i matberedare.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, c:a 24 cm i diameter.
Låt den stå i frysen i en kvart.
Förgrädda skalet i 10 minuter i 200 grader, mitt i ugnen.

Ansa och dela svampen i mindre bitar.
Skala och hacka löken.
Fräs lök och svamp i lite smör i några minuter.
Strö över mjölet.
Späd med mjölken och låt sjuda 3-4 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Vispa ner ägg och ost.
Häll i pajskalet och grädda c:a 25 minuter.
Servera med en sallad.
Visningar:
2168
Sparat:
46

LIKNANDE RECEPT

Kantarellpaj recept
Smakrik Kantare..
av Tiadina
över 2 månader
Kantarellpaj me..
av UllaC
över 2 månader
Kantarellpaj á
av ros
över 2 månader
Kyckling & kant
av ida85
över 2 månader
Kantarellpaj me
av sajoh69
över 2 månader
Kantarellpaj me
av UllaC
över 2 månader