Kantarellpaj

Mumsig i höstmörkret!

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

PAJDEG:
150 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
(½ tsk salt)

FYLLNING:
½ liter rensade kantareller
2 finhackade gula lökar
100 g riven ost
2 msk smör
1½ dl grädde
1 dl mjölk
2 ägg
salt och peppar

Gör så här

Arbeta ihop degen. Tryck ut i en smord pajform och ställ in i kylen 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fräs kantarellerna tillsammans med lök i smör. Salta och peppra lite för att få fram den bästa smaken.
Häll kantarellerna i det varma pajskalet.
Blanda ost, grädde, mjölk, ägg och salt och peppar.
Häll över pajen.
In i ugnen och grädda i 15-20 minuter till.

TIPS: Man kan även tillsätta lite köttfärs för att få en lite matigare paj. Använd då helst älgfärs för den bästa smak-kombinationen.
Visningar:
8234
Sparat:
180

LIKNANDE RECEPT

Kantarellpaj recept
Smakrik Kantare..
av Tiadina
över 2 månader
Kantarellpaj me..
av UllaC
över 2 månader
Kantarellpaj á
av ros
över 2 månader
Kyckling & kant
av ida85
över 2 månader
Kantarellpaj me
av sajoh69
över 2 månader
Kantarellpaj me
av UllaC
över 2 månader