Kantarellpaj med rotfrukter och västerbottenost

Fördela svampen i en fyllig paj med frasigt skal och smakrik västerbottenfyllning.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

Pajskal:
100 g smör
1 dl kesella
1 tsk salt
3 dl mjöl
1 ägg
2 msk vatten

Fyllning:
2,5 hg kantareller
1 gul lök
100 g rotselleri
2-3 morötter
2 msk olivolja eller smör

Äggstanning:
1 dl keso
3 dl mjölk
3 ägg
2 dl riven västerbottensost
Salt
Peppar

Topping:
2,5 hg kantareller
1 msk smör
1 knippe persilja

Gör så här

Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt den vila i kylskåpet.

Skala och tärna lök, morot och rotselleri.

Rensa kantarellerna och dela dem i två delar om de är stora.
Stek lök, morot, rotselleri och hälften av kantarellerna i olivoljan tills de mjuknat. Salta och peppra.

Tryck ut pajdegen i en pajform och häll i grönsakerna.

Vispa ihop keso, mjölk och ägg. Salta och peppra.
Häll äggstanningen över grönsakerna, toppa med osten.

Grädda pajen i 175 grader i ca 30 minuter.

Stek den andra hälften av kantarellerna med smör, salta och peppra, blanda i hackad persilja och toppa pajen med detta.
Visningar:
3098
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Kantarellpaj recept
Smakrik Kantare..
av Tiadina
över 2 månader
Kantarellpaj me..
av UllaC
över 2 månader
Kantarellpaj á
av ros
över 2 månader
Kyckling & kant
av ida85
över 2 månader
Kantarellpaj me
av sajoh69
över 2 månader
Kantarellpaj me
av UllaC
över 2 månader