Kantarellrulle

Gott som förätt eller bara som en festlig kvällsrätt
Serveras med en god grönsallad. Kan förberedas och förvaras i kylen till kvällen då man ska gratinera den

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Rullen:
125 gr smör
3 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
4 st ägg

Fyllning:
400 gr färska kantareller eller annan svamp
4 msk smör
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 ½ dl grädde
Salt
Peppar
Riven ost, till gratinering

Gör så här

Blanda smör, mjöl och mjölk i en kastrull värm det tills det släpper från kanterna. Blanda sedan i ett ägg i taget och stjälp upp i en långpanna som är bakplåtsbeklädd. Grädda i 20 min i 200 grader. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper.

Fräs svampen i smör tills den börjar knäppa, strö över mjölet och rör om. Tillsätt mjölk och grädde låt små puttra i 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Bred ut fyllningen på rullen och rulla ihop den strö osten över. Gratinera i 20 min om den är kall, annars 10 min om den inte kallnat.

7 VV Points /Portion
Visningar:
4177
Sparat:
99

LIKNANDE RECEPT

Kantarellrulle recept
Kantarellrulle ..
av ros
över 2 månader
Kantarellrulle
av lena1j
över 2 månader
Kantarellrulle
över 2 månader
Kalasgod kantar
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR