Kantarellsås

Såsigt

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Kantarellsås

Ingredienser

1 burk á 200 g kantareller
Svampspad
1 msk smör& rapsolja
1 msk vetemjöl
2 ½ dl matlagningsgrädde
½ svampbuljongtärning
2 tsk kinesisk soja
½ tsk portvinsgelé
Salt
Peppar

Gör så här

Häll av svampen och spara spadet. Skär ev svampen i mindre bitar. Låt fräsa i smör & rapsoljan.

Strö över mjölet och rör om. Rör ner svampspad, grädde och smulad buljongtärning och låt det koka ca 5 minuter. Smaka av med soja, gelé och ev. salt och peppar. Servera såsen till stekt eller grillat kött.
Visningar:
4013
Sparat:
53

LIKNANDE RECEPT

Kantarellsås recept
Oxfilé med trat..
över 2 månader
Flygande Lotta
över 2 månader
Evas goda kanta
av mrsmama
över 2 månader
Viltfilé med ka
över 2 månader
Baconlindad, fy
av zonale
över 2 månader
Kålpudding på V
över 2 månader