Kantarelltoast med bacon

Mums!!

Betyg (1 röst)
Kantarelltoast med bacon

Ingredienser

1 l (ca 300 g) rensade kantareller eller blandsvamp
1 gul lök
2 msk smör
1 ½ msk vetemjöl
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl vispgrädde
4 msk hackad bladpersilja eller basilika
Salt
Peppar
4 skivor formbröd
8 skivor bacon
6 msk riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka löken. Skär stora svampar i mindre bitar. Hetta upp smöret i en rymlig stekpanna. Fräs svampen på medelstark värme, tills all vätska kokat in. Pudra över mjölet, tillsätt löken och låt den fräsa med ca 1 minut.

Häll i mjölk och grädde, rör om ordentligt och sjud på svag värme ca 5 minuter eller tills stuvningen tjocknat. Rör i örterna och smaka av med salt och peppar.

Rosta brödskivorna lätt. Stek baconet. Lägg bröden på en plåt och fördela 2 baconskivor på varje brödskiva. Klicka på svampstuvningen och toppa med osten. Gratinera i mitten av ugnen 5?7 minuter eller tills de har fått fin färg.
Visningar:
6625
Sparat:
98

LIKNANDE RECEPT

Kantarelltoast recept
Kantarelltoast ..
av mumsan
över 2 månader
Ugnskokt hällef..
över 2 månader
Kantarelltoast
av Helida
över 2 månader
Dubbel kantarel..
över 2 månader
Kantarelltoast
över 2 månader
Svampentré
av UllaC
över 2 månader