Karamelliserad Röding med syrad spetskål, mandelpotatispuré och dillbuljong.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Till fisken:
600 g Rödingfilé m. skinn
50 gr socker
salt
peppar
Till kålen:
400 g spetskål
1 dl färskpressad citronsaft
2 dl créme fraiche
100 g finskuren dill
salt
peppar
Till buljongen:
4 dl fiskbuljong
ca. 1 dl vitt vin
150 g osaltat smör
1 hackad fänkål
1 dl färskpressad citronsaft
salt
peppar
Till purén:
400 g skalad mandelpotatis
2 dl mjölk
1/2 dl olivolja
100 g osaltat smör
salt
peppar

Gör så här

Fisken: Karamellisera sockret(koka) gyllenbrunt. Häll därefter sockret över fiskens skinnsida. Salta och peppra. Baka fisken i ugn i 150 grader i ca 8 min. Kålen: Koka spetskålen "al dente" blanda den sedan med créme fraichen, citronsaften, och dillen. Smaka av med salt och peppar. Buljongen: Koka upp fiskbuljongen med fänkålen och vinet. koka tills fänkålen är mjuk. Mixa därefter i blender med smöret och dillen. Och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Purén: Koka mandelpotatisen mjuk. Slå av vattnet. Mosa potatisen och vispa den därefter med olivoljan, smöret och mjölken. Smaka av med salt och peppar. Arrangera genom att lägga den syrade spetskålen på tallrik. Därefter fisken ovanpå. Och häll buljongen över fisken. Servera Purén vid sidan om. Njut med ett gott vitt vin exempelvis en Chablis! Smaklig spis!
Visningar:
4840
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Röding recept
Ugnsbakad öring..
över 2 månader
Örtstekt lammfi..
av ros
över 2 månader
Fiskelycka, fol
över 2 månader
Ungsstekt regnb
över 2 månader
Röding i ugn..
av Amandia
över 2 månader
Gravad röding m
över 2 månader