Kardemummabullar

Kanelbullens dag 4 oktober

Betyg (0 röster)
Antal personer
40 st
Kardemummabullar

Ingredienser

Ca 14 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
50 g jäst för söta degar
100 g smör rumstempererat
5 dl mjölk 37 grader
2 tsk stött kardemumma

Fyllning:
100 g smör rumstempererat
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma

Pensling och garnering:
Uppvispat ägg
Strösocker

Gör så här

Ugn 250 grader

Lägg vetemjölet i skål, tillsätt salt, socker, smulad jäst, smör, mölk och kardemumma. Arbeta degen smidig. I köksmaskin ca 10 min. Låt jäsa 30 min.

Rör samman smör, socker, vaniljsocker och kardemumma till fyllningen i en liten skål.

Ta upp degen på mjölad bänk och knåda smidig. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på fyllningen och vik kakan dubbel från långsidan.

Skär 20 remsor av varje kaka, tvinna runt remsorna och forma varje till en knut. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

Grädda bullarna mitt i ugnen, ca 8 minuter.
Visningar:
4105
Sparat:
60
Kallrörda karde..
av mili
över 2 månader
Kardemummabulla
av Lisa35
över 2 månader
Kardemummabulla
av Liliane
över 2 månader
Kanel och karde
av styvan
över 2 månader
Kardemummaknuta
av mykolo
över 2 månader
Kardemummabulla..
av Lolan
över 2 månader