Kardemummabullar

Betyg (1 röst)
Antal personer
50 st

Ingredienser

Deg:
50 g jäst
150 g smör
5 dl standardmjölk
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 tsk stött kardemumma
14 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör
4 msk socker
2 msk hel kardemumma (stöts i mortel)Garnering:
1 uppvispat ägg till pensling
pärlsocker blandat med hackad mandel

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt allt bli fingervarmt. Smula jästen i en bunke. Häll lite degspad över jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under duk i 20 minuter. Rör ihop smör, socker och kardemumma till fyllningen. Låt den stå varmt. Knåda degen på mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om degen fastnar. Dela degen i fyra delar.Kavla ut degen 35x30 cm. Bred på 1/4 av fyllningen och rulla ihop degen. Skär till 12 bullar och lägg i pappersformar. Gör likadant med resten. Låt bullarna jäsa på varm plats i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 8 minuter.
Visningar:
2199
Sparat:
23
Kallrörda karde..
av mili
över 2 månader
Kardemummabulla
av Lisa35
över 2 månader
Kardemummabulla
av Liliane
över 2 månader
Kanel och karde
av styvan
över 2 månader
Kardemummaknuta
av mykolo
över 2 månader
Kardemummabulla
över 2 månader