Karibisk kycklinggryta

Fantastiskt god gryta med underbara smaker! Bäst blir den om kycklingen får marinera över natten - den är väl värd att vänta på!

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 1/2 kilo kycklingfilé
2 gula lökar
3 lime
4 msk fint riven ingefära
2 dl olja
4 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
4 dl kokosmjölk
1 färsk chilifrukt eller annan het krydda
1 knippe gräslök
2-3 dl kokosflingor

Gör så här

Skär kycklingen i strimlor. Skala och finhacka löken. Tvätta limen väl, riv skalet fint och pressa ut saften. Blanda samman lök, limeskal, limesaft och ingefära med oljan. Pressa i vitlöken. Häll detta över kycklingen och rör om. Salta och peppra. Låt kycklingen marinera i 2 timmar eller över natten i kylskåp.

Ta upp och fräs kycklingen några minuter. Häll på kokosmjölken. Kärna ur och finhacka chilin och gräslöken och tillsätt dem. Sjud på svag värma tills kycklingen är genomkokt. Rosta kokosen i en torr, het panna och strö över.
Visningar:
1474
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader