Karl Johansvamp på franskt vis

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 stora färska Karl Johansvampar eller 16 -20 små konserverade
1 dl matolja
8 schalottenlökar
1 dl hackad persilja
25 g smör
1 oskalad vitlöksklyfta
salt
peppar
timjan
lagerblad

Gör så här

Rensa svampen. Bryt av foten hel och behåll hatten hel med skinnet kvar. Skrapa foten ren och skär bort rören på hattens undersida utan att skada hatten. Låt de hela hattarna och de hela fötterna sakta puttra i oljan i sin egen saft i cirka 2 timmar med den oskalade men lätt krossade vitlöksklyftan, timjan och lagerblad. Vänd svampen då och då, den skall bli nästan genomskinlig. Skala och hacka schalottenlöken. Låt svampen rinna av på hushållspapper. Skär fötterna i små, små tärningar. Fräs tärningarna i smöret med schalottenlöken, tillsätt persiljan och smaka noga av med salt, peppar och lite timjan. Dela uppsvampen i fyra högar och täck varje hög med en hatt och servera.
Visningar:
1665
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader