Karlsbaderkrans

En härlig karlsbaderkrans med mycket gott i fyllningen!

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 krans

Ingredienser

75 g smör eller margarin
1,5 dl mjölk
½ pkt jäst
1 ägg
½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl

Fyllning:
½ dl strösocker
1 dl russin
1 dl hackad sötmandel
½ tsk kanel

Pensling:
1 ägg

Gör så här

Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Häll på mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37 grader.

Smula jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, ägg, socker, vaniljsocker och det mesta av vetemjölet. Spara lite till utbakningen.

Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.

Blanda under tiden samman alla ingredienserna till fyllningen.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Kavla sedan ut degen till en rektangulär platta, ca 30x40 cm.

Strö fyllningen över degplattan. Rulla ihop den från långsidan. Lägg rullen som en krans med skarven ner på en bakpappersklädd plåt.

Låt kransen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Pensla kransen med uppvispat ägg. Grädda den i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
Visningar:
2910
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR