Kassler & Broccoligratäng

Matig gratäng som även är god dagen efter i en matlåda.

Betyg (11 röster)
Antal personer
6-8
Kassler & Broccoligratäng

Ingredienser

8-10 dl kokt pasta (gnocci el. spiraler)
250-300 gr kassler
1pkt rökt skinka
1 purjo
Färsk broccoli
Färska champinjoner (skivade)
1 msk margarin
1 msk mjöl
5 dl matlagningsgrädde
1msk matlagningssenap
Salt
Svartpeppar
2 dl riven ost

Gör så här

Fräs purjo och champinjonerna, i med kassler och skinka.
Koka pastan något kortare än rekomenderad koktid.
Lättkoka broccolin med lite salt.
Smält margarin i en kastrull vispa i mjöl och späd med grädden, låt koka på svag värme i ca. 4 minuter.
Krydda med senap och kryddor och ta i hälften av osten.
Varva pasta, purjo & kasslerfräset, grönsaker i ugnsfast form avsluta med såsen och den resterande osten.
Dosera broccoli och champinjoner efter hur mycket du vill ha i din gratäng.
Gratinera i 225°C i ca 15 minuter.
Visningar:
42794
Sparat:
407

LIKNANDE RECEPT

Kassler recept
Mina barns gott..
av Pomero
över 2 månader
Broccoligratäng..
av anenik
över 2 månader
Monikas ris och
över 2 månader
Mustig kasslerg
av maggi
över 2 månader
Kasslergratäng
av kajsa36
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader