Kassler med madeirasås

Gör ett paket av kassler, rosmarin, peppar och gröna druvor och lägg in det i ugnen. Köttet blir saftigt och får dessutom fin, lite speciell smak av alla druvor och kryddor.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g kassler
1 tsk smulad rosmarin
½ tsk mald vitpeppar
200 g gröna druvor

Sås:
½ finhackad gul lök
1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
3 dl buljong
1 dl madeira
1 msk kinesisk soya
1 krm vitpeppar
½ tsk örtsalt

Gör så här

Gnid in köttet med rosmarin och peppar. Lägg det på en stor bit aluminiumfolie.

Skölj druvorna och halvera dem. ta noga bort kärnorna. Lägg druvorna på köttet men spara några till garnering.

Vik folien över det hela och värm i ugn i 200 grader cirka 35 minuter eller tills köttet är genomvarmt.

Gör under tiden såsen. Fräs löken i lite matfett i en kastrull. Tillsätt mjöl och tomatpuré. Späd med buljong, lite i taget. Låt såsen sjuda 3-5 minuter.

Smaksätt med madeira, soya, peppar och ev lite salt.

Lägg upp köttet på serveringsfat och garnera med druvor. Servera såsen till med pressad potatis och kokta grönsaker.
Visningar:
1123
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Kassler recept
Mina barns gott..
av Pomero
över 2 månader
Vitvinsmarinera..
över 2 månader
Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Monikas ris och
över 2 månader
Mustig kasslerg
av maggi
över 2 månader
Kasslergratäng
av kajsa36
över 2 månader