Kassler med pepparrot

En ljuvlig kombination! Salt kassler serveras med en lätt stuvad potatis som har kryddats med saftig, stark pepparrot. Själv hade jag i cirka 1 msk grovkornig skånsk senap i såsen, och lite mer pepparrot. Jag strödde även riven pepparrot som blev över på tallriken och på stuvningen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Kassler med pepparrot

Ingredienser

500 - 600 g kassler

Pepparrotsstuvad potatis:
6 - 8 kokta potatisar av fast sort
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mellanmjölk
2 - 3 msk färskriven pepparrot
Salt
peppar
1 tsk olja
Ev 1 msk grovkornig skånsk senap

Gör så här

Skala och skiva de kalla, kokta potatisarna.

Smält matfettet i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt mjölredningen sjuda ca en halv minut. Vispa ner mjölken lite i taget och koka samman stuvningen under omrörning, ca 4 minuter. Späd ev med mer vätska.

Tillsätt potatis och pepparrot till stuvningen. Värm upp under försiktig omrörning så att inte potatisen går sönder. Smaka av med salt och peppar.

Skiva kasslern tunt. Smörj ett grilljärn med olja och hetta upp det på medelvärme. Grilla kasslern tills den är genomvarm, ca 2 minuter på varje sida.

Servera den grillade kasslern och den stuvade potatisen med en god sallad.
Visningar:
4196
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Kassler recept
Mina barns gott..
av Pomero
över 2 månader
Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Monikas ris och
över 2 månader
Mustig kasslerg
av maggi
över 2 månader
Kasslergratäng
av kajsa36
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader