Kassler Provencale

Festlig rätt både till vardag som fest.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Kassler Provencale

Ingredienser

500 g kassler
4 tomater

Aromsmör:
50 g smör
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
2 vitlöksklyftor

1 kg potatis
1 msk margarin
1 tsk salt

Gör så här

Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare. Lägg potatisen i ett durkslag och spola med kallt vatten.
Låt den rinna av och torka med handduk eller hushållspapper.
Smält matfettet i en stor stekpanna, Bred ut potatisen och stek i ca 25 min.
Rör ihop smör, salt, peppar och pressad vitlök.
Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor.
Flytta över potatisen till en smord ugnssäker form. Lägg köttet över. Klicka aromsmöret över köttet. Gör ett kryss i tomaterna och ställ dem vid sidan i formen. Gratinera i 250* ca 5 - 10 min. Servera ev. med grönsallad till.
Visningar:
2191
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Kassler recept
Mina barns gott..
av Pomero
över 2 månader
Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Monikas ris och
över 2 månader
Mustig kasslerg
av maggi
över 2 månader
Kasslergratäng
av kajsa36
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader