Kasslergratäng med sparris

En höjdare som hängt med länge!
Har du överblivet ris sen tidigare middag funkar det finfint här!
Naturligtvis kan man alltid bränna på mer grönsaker, både i formen eller som tillbehör om man gillar det.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 port färdigkokt ris
500 g kassler
1 burk sparris med spad! (viktigt!)
2 msk smör
1-2 msk vetemjöl
4 dl mjölk

Gör så här

Koka riset enligt anvisning på paketet, gärna med en buljongtärning om det uppskattas (lite mustigare smak).
Skiva och bita ner kasslern i lagom stora bitar, så stora du vill ha dem.
Gör en vanlig bechamelsås (vitsås), men inkludera litet av spadet från sparrisen. Smaka av mängden.
Bita ner sparrisen i lagom ät- bitar, ett par cm långa ungefär.
Lägg riset i botten på en ugnsform.
Lägg sedan på kasslern och sparrisen, blanda runt om du vill.
Häll såsen över allt, gör några små hål med sked eller annat lämpligt verktyg, så såsen kommer ner i riset.
Gratinera i ugn tills det får lite färg.
Barn brukar gilla det här!
Visningar:
3560
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Kasslergratäng recept
Monikas ris och..
över 2 månader
Kasslergratäng
av kajsa36
över 2 månader
Kasslergratäng
av Liliane
över 2 månader
Kasslergratäng
av evaldo
över 2 månader
Enkel kasslergr..
av erajsko
över 2 månader
Maya´s goda kas
av SDMaya
över 2 månader