Kasslerpaj med purjolök och champinjoner

Min egen variant på kasslerpaj.

Betyg (4 röster)
Antal personer
6 portione
Kasslerpaj med purjolök och champinjoner

Ingredienser

PAJDEG:
1 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
½ dl socker
1 krm salt
25 g smör
2 msk mjölk
3-4 msk kesella
FYLLNING:
300 g kassler i strimlor
1 burk krossade tomater
1 bit purjolök i skivor
1-2 vitlöksklyftor, hackade
1 liten burk champinjoner
1 tsk curry
½ tsk timjan
lite svartpeppar
ÄGGSTANNING:
4 ägg
3 dl matlagningsyoghurt
salt
peppar
några duttar chilipulver

Gör så här

Smält smöret till pajdegen och blanda med de andra ingredienserna.
Knåda till en slät deg.
Bred ut pajdegen i en pajform och förgrädda i 200 grader 10 minuter.
Ta ut pajdegen och höj värmen till 225 grader.
Skär kasslern i strimlor, purjon i skivor och finhacka vitlöken till fyllningen.
Bryn svamp, purjo och vitlök i en traktörpanna ett par minuter.
Häll i en burk krossade tomater, salta och krydda och låt puttra några minuter.
Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen och häll den över fyllningen i pajformen, stick med en gaffel så äggstanningen rinner ner i fyllningen.
Dekorera med gröna ärter och tomatskivor.
Grädda i ugnen ca 25 minuter.
Visningar:
19980
Sparat:
360

LIKNANDE RECEPT

Kasslerpaj med
av heca
över 2 månader
Krämig kasslerp
över 2 månader
Kasslerpaj med
över 2 månader
Kasslerpaj med
av Anten
över 2 månader
Kasslerpaj med
av Vompa
över 2 månader
Kasslerpaj
över 2 månader