Kasslersallad

En spännande sallad med bl.a. grillad kassler

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 blomkålshuvud
Salt
2 purjolökar
250 g färdiggrillad kassler

Salladssås:
1 vitlöksklyfta
Salt
Vitpeppar
2 msk vinäger eller pressad citronsaft
5 msk olja
2 hårdkokta ägg

Gör så här

Krossa vitlöksklyftan till såsen i lite salt. Tillsätt vitpeppar, vinäger eller citronsaft samt olja. Ställ såsen kallt till den ska serveras.

Ansa blomkålshuvudet. Koka det nätt och jämnt mjukt i lättsaltat vatten. Ansa, skölj och skär purjolökarna i ca 3 cm-bitar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten.

Skär kasslern i bitar. Bryt blomkålen i buketter. Blanda kassler, blomkål och purjo i en salladsskål.

Skala och hacka äggen. Blanda ner äggen i den kalla såsen. Häll den över salladen och servera genast.
Visningar:
1199
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Kasslersallad recept
Kasslersallad m..
av zonale
över 2 månader
Kasslersallad
över 2 månader
Kasslersallad
över 2 månader
Krämig pasta oc
av Heddao
över 2 månader
Kasslersallad
över 2 månader
Salladssås med
över 2 månader