Katalaner

En härligt krämig kaka som vi bakar i aluminiumformar.

Betyg (2 röster)
Antal personer
ca 20 st
Katalaner

Ingredienser

2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
125 g smör eller margarin
1 äggula

Fyllning:
250 g mandelmassa
125 g smör eller margarin, rumsvarmt
2 ägg
ca 1 dl hallonsylt

Garnering:
1 dl florsocker
1 msk mjölk
hallonsylt

Gör så här

Ugn: 175°

1. Arbeta samman mjöl, socker, matfett och ägg-gula till en smidig deg. Svep in degen i plastfolie och lägg den kallt ca 1 timme.
2. Gör under tiden fyllningen: riv mandelmassan grovt och arbeta samman med matfettet. Tillsätt äggen under kraftig omrörning.
3. Sätt aluminiumformarna på en plåt. Dela degen i 20 lika stora bitar. Klä aluminiumformarna med degen. Lägg en klick hallonsylt i botten och fördela mandelsmeten över.
4. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen ca 20 minuter, eller tills de har fått lite färg och känns torra. Låt kakorna kallna.
5. Rör ut florsockret med mjölken till en ganska lös glasyr. Bred ett tunt lager hallonsylt över kakorna och glasera sedan med glasyren. Låt glasyren stelna.Kakorna går utmärkt att frysa innan de har garnerats.
Visningar:
6018
Sparat:
67

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.