Katariinas pie

Detta är en variant av shepards pie men norrlänning som jag är har jag ändrat den därefter :)

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

480 g renskav (2st frysta paket)
140 g strimlad bacon
4 st champinjoner
1st gul lök
½-1dl matlagningsgrädde
1 st köttbuljong
1 kg potatis
1 st ägg
1 dl mjölk
salt
peppar

Gör så här

Skala potatis och koka. Skiva dem gärna så blir de klara snabbare. Tina renskaven, bryn den och lägg åt sidan. Stek bacon med hackad lök. Skiva champinjonerna och blanda i dem. Låt fräsa en stund. Blanda sedan samman med renskaven, häll i grädden, salta, peppra, smula i köttbuljongstärningen och låt puttra en liten stund. När potatisen är klar vispa med mjölken och ägget till mos. Smörj en ungnsform, lägg i renskavsblandningen i botten och moset på toppen. Ugn: 225grader, 20-25min eller tills moset fått fin färg. Servera med god sallad!
Visningar:
1003
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Banoffee pie
av tina62
över 2 månader
Shepherds Pie L
av hassna
över 2 månader
Mississippi Mud
av tina62
över 2 månader
Banana chocolat
av ellanw
över 2 månader
Min Supergoda M..
av FettFia
över 2 månader
Shepherd's Pie ..
över 2 månader