Katrins Fisksoppegryta

Den här rätten bjöd Katrin på när vi tittade på melodifestivalen (vilket är en mycket ovanlig företéelse i alla fall vad gäller mig). Vi åt vitlöksbröd till, vilket gör rätten till en komplett måltid, men man kan också ha den som förrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

I pkt torskfisk ( 400 g)
3 paprikor (olika färger)
1 purjolök
1 burk creme fraiche (liten)
1 squash
3 - 5 dl vätska (beroende på vilken konsistens man vill ha)
1 buljongtärning (fisk)
1 burk creme fraiche (liten)
smör att fräsa i
1 tsk curry (gärna grön)
1 tsk paprikapulver
eventuellt salt

Gör så här

Skär paprikan i bitar och fräs den i en stor stekpanna (har du höga kanter kan du använda den hela tiden). Under tiden skär du purjolöken och tillsätter den (även de gröna delarna) och sist lägger du i squashen som du skurit i halvmånar. Tillsätt kryddorna, smula över buljongtärningen, häll på vattnet och under tiden det kokar ihop skär du den knappt upptinade fisken i bitar och lägger i. Låt puttra tills fisken blir vit (ca 5 minuter beroende på hur tinad den var). Tillsätt creme fraichen, avsmaka och tillsätt eventuellt mer kryddor och salt.
Visningar:
1125
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Fisksoppegryta..
över 2 månader