Kebab

Tar lite tid men är värt de. Lika god som den man kan köpa från grillen. Det vet alla som besökt Jeppis.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

2 kg köttfärs
1 dl aromat
2 tsk krossad svartpeppar

Gör så här

Blanda alla ingredienser och forma lill en limpa. Rulla in den i folie lämna ändarna öppna.(så fettet kan rinna ut) Sätt den på galler med plåt under i ugnen. Grädda i 100 grader i 3 timmar stäng av värmen men låt kebaben stå kvar i ugnen 1 timme till. Låt svalna och skiva så tunna "flarn" du kan. Stek dem i stekpanna för att få en brunare färg. Servera med en grönsallad, kokt ris eller pommes frites och kebab sås.

p.s om köttet är rosa när du tar det ur ugnen ställ tillbaka och höj värmen lite och grädda 30-60 min till. (Det ska va gråaktig)
Jag brukar ha ca 400 gr bland färs och resten nöt färs 10%.
Visningar:
2480
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Kebab recept
Kebabgryta á la..
av evaldo
över 2 månader
Kebab pizzabull
av LaJefa
över 2 månader
Kebabgryta
över 2 månader
Fläskfilé med v
av Ullis1
över 2 månader
Pitabröd med ti..
av MrsC
över 2 månader
Kebabpizza på k
av HKH
över 2 månader