Kebabfärsbiffar

Gott med basmatiris och matlagningsyoghurt.

Betyg (3 röster)
Antal personer
2-5

Ingredienser

500 g lammfärs
1 ägg
1 msk olivolja
1-2 msk spiskummin
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk kebabkrydda
Salt
Cayennepeppar (efter tycke)
Persilja
Matlagningsyoghurt

Sås:
1 burk passerade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk spiskummin
Lite cayennepeppar
Socker, någon nypa
Salt
3 msk olivolja

Gör så här

Knäck i ägget och häll i olivoljan, vitlöken samt alla kryddorna och blanda väl. Låt dra en liten stund.

Sedan lägger du i färsen och blandar väl och formar till biffar eller järpar. Stek eller grilla i ugn (helst med en kolgrill).

Sås:
Häll olivoljan i en kastrull och värm upp.
Tillsätt vitlök och spiskummin och låt det småfräsa lite innan tomatpurén/passerade tomaterna tillsätts.
Späd med ca 2 dl vatten och låt småputtra i ca 10 minuter.

Servera med basmatiris, yoghurt och finhackad persilja.

Mums!
Visningar:
1929
Sparat:
37

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.