Kebabgryta á la Yngve

En smakrik gryta på kebabkött som alla tycker om.

Betyg (86 röster)
Antal personer
4 st
Kebabgryta á la Yngve

Ingredienser

400 g kebabsplit (småskuret fläsk- eller nötkött)
2 gula lökar
1-2 krossade vitlöksklyftor
2 dl mager grädde 4 %
1 dl vatten
1 burk krossade tomater
1 msk kebabkrydda *
1 burk eller ca 200 g färska champinjoner
eller annan svamp
1 buljongtärning
1 msk olja

Gör så här

Fräs lök och vitlök i en tjockbottnad traktörpanna.
Häll på grädden. Tillsätt kryddorna, tomaterna och buljongtärningen.

Fräs upp kebabköttet ca 5 minuter. Blanda ner köttet i tomat- och buljongblandningen. Skär svampen i mindre bitar och fräs den i olja i en stekpanna. Rör i svampen i tomat- och buljongblandningen.

Låt puttra ca 10 minuter.
Späd ev. med lite vatten om du tycker att det blir för tjockt.

Servera med t ex kokt ris, sallad och gröna ärter.

Kebabsplit finns att köpa i lagom förpackning i de flesta livsmedelsaffärer.

* Har du inga kebabkryddor hemma, gör den själv: Peppar, paprikapulver, kummin, oregano, kayennepeppar, vitlök, gurkmeja och koriander.
Visningar:
57451
Sparat:
2822

LIKNANDE RECEPT

Kebabgryta
över 2 månader
Kebabgryta
av irko
över 2 månader
Kebabgryta
över 2 månader
Kebabgryta med
över 2 månader
Somrig kebabgry
av Prima
över 2 månader
Kebabgryta
över 2 månader