Kesokaka med saffran och bärsås

Jättegod och annorlunda efterrätt. Påminner om ostkaka och är lika mättande. Saffranet ger "julkänsla". Att det sedan är ett viktväktarrecept gör inte saken sämre.

Betyg (2 röster)
Antal personer
6-8
Kesokaka med saffran och bärsås

Ingredienser

Bärsås:

300-400 g frysta hallon eller jordgubbar eller motsvarande mängd tinade
1 tsk strösocker
Vatten

Kesokaka:

1,5 pkt saffran (0,75 g)
2 msk strösocker
4 ägg
500 g keso
4 msk skalade , hackade mandlar
1 tsk flytande margarin
1 msk ströbröd
1 tsk strösocker

Gör så här

Tina bären om de är frysta. Mosa eller mixa dem med socker och späd med vatten till önskad konsistens. Ställ kallt.

Sätt ugnen på 225 grader. Rosta mandeln lätt utan att den bränns. Stöt socker och saffran i mortel. Häll över i en bunke. Tillsätt äggen och vispa lätt. Blanda ner keso och mandel.

Smörj en ugnsform eller 6-8 portionsformar och bröa med ströbröd och socker. Häll i kesoblandningen och grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader 20-30 minuter tills kakan har stannat och fått fin färg.

Servera kakan ljummen med bärsås och ev vispad grädde.
Visningar:
21427
Sparat:
609

LIKNANDE RECEPT

Kesokaka  från
över 2 månader
Banan, äppel &
av Nethan
över 2 månader
Kesokaka i muff
över 2 månader
Kesokaka
av tina62
över 2 månader
Kesokaka med sa
av tina62
över 2 månader
Kesokaka
av tina62
över 2 månader