Kexchokladpaj

Betyg (5 röster)
Antal personer
8 st
Kexchokladpaj

Ingredienser

3 3/4 dl krossad kexchoklad
4 msk socker
6 msk smält smör
150 g mörk blockchoklad
4 msk vispgrädde
4 ägg, delade i gulor och vitor
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kexchokladsmulor med 2 msk socker och smält smör. Fördela det i en pajform, 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 6 min. Ta ut formen och låt kallna. Smält choklad med grädde i ett vattenbad. Häll i resten av sockret. Vispa till en jämn smet. Låt smeten svalna. Tillsätt gulorna, en i taget. Blanda väl. Rör i vaniljsocker. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner chokladblandningen i skummet. Häll smeten i pajskalet. Låt kallna i kylen i 4 timmar.
Visningar:
11251
Sparat:
310

LIKNANDE RECEPT

Kexchokladpaj
av Libra
över 2 månader
Kexchokladpaj
av Bodil56
över 2 månader
Kexchokladpaj
över 2 månader
Kexchokladpaj
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR