Khoreshte morgh va mive

Persisk fruktkyckling

Det går också bra med strimlade kycklingfiléer. I så fall bör även plommonen delas

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 stor kyckling (ca 1,5 kg)
1 stor gul lök
½ dl olivolja
1 dl russin
3 dl katrinplommin (ca: 150g)
1 dl gröns oliver
1 krm gurkmeja
1 krm svartpeppar
1 krm paprikapulver
½ liter kokande vatten
1 buljongtärning
1 röd paprika
2 msk Zereshk (torkade berberisbär)
Salt, var mycket sparsam

Gör så här

Hacka och fräs löken i en panna. Dela kycklingen i bitar (låt ben och skinn sitta kvar) och fräs bitarna tills de fått fin färg, men inte blivit genomstekta. Lägg köttet tillsammans med den frästa löken i en kastrull. Tillsätt ½ liter kokande vatten och låt koka under lock i 10-15 minuter. Tillsätt kryddor, buljong, oliver, plommon och russin och låt det småkoka under lock ca: 10 minuter eller tills kycklingen är mör.

Under tiden hacka paprikan fint och fräs den i lite olja. Strax före serveringen tillsätt paprikan och bären och rör försiktigt om.

Servera med ris
Visningar:
1965
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Sellerigryta me
över 2 månader