Kikärtsgryta

Ett GI-recept på en mustig och kryddig gryta med kikärtor som bas. Det går mycket bra att frysa in denna rätt.

Betyg (5 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

1 burk kikärtor (avrunna)
400 g krossade tomater
1 röd paprika
1 gul lök
2 - 3 vitlöksklyftor
2 st tärningar grönsaksbuljong eller fond
1 dl mango chutney
Paprikapulver
Lökpulver
Tabasco
Garam Masala
Salt
peppar
Olivolja

Gör så här

Skär löken i bitar och stek den i olja tills den är genomskinlig. Strimla paprikan och låt den steka med.
Tillsätt kikärtorna, krossade tomater, grönsaksbuljong och mango chutney.
Pressa i vitlöksklyftorna och krydda med övriga kryddor efter eget tycke.
Låt puttra på svag värme i cirka 10 minuter.
Servera med ris eller bulgur och gärna ett gott nybakat bröd!
Visningar:
3453
Sparat:
153

LIKNANDE RECEPT

Kikärtsgryta recept
Indisk kikärtsg
av intereo
över 2 månader
Kikärtsgryta
av Angie87
över 2 månader
Kikärtsgryta –
över 2 månader
Afrikansk kikär
över 2 månader
Indisk lins- oc
över 2 månader