Kikärtsgryta med tomater

Kikärtor ger en härlig smak och mättnad i kryddstark tomatgryta. Servera med strimlad sallad och ett grovt lantbröd. En klick matlagningsyoghurt ger fin smakbrytning på grytan.

Betyg (0 röster)
Antal personer
3-4

Ingredienser

ca 2 dl kikärtor
1 hackad gul lök
1 morot i slantar
1 msk rapsolja
2-3 finhackade vitlöksklyftor
2 msk finhackad röd paprika
1 burk krossade tomater (4-5 hg)
1 örtbuljongtärning
1 lagerblad
1 kanelstång
orientalsk curry eller stark chilikrydda
kardemumma
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Blötlägg kikärtorna och koka sedan enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av. 2. Fräs lökhacket och morotsslantarna i olja. Rör ner vitlöken och paprikan, tillsätt tomaterna, buljongtärningen, lagerbladet och kanelstången. Låt allt puttra 8-10 minuter och rör ner de kokta kikärtorna. Smaka av med kryddorna till önskad styrka. Om du har lite kryddstark tomatpuré eller grönsaksfond hemma ger det extra must åt grytan.3. Klicka på lite matlagningsyoghurt och servera med sallad och bröd.
Visningar:
1308
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Kikärtsgryta recept
Indisk kikärtsg
av intereo
över 2 månader
Kikärtsgryta
av Angie87
över 2 månader
Kikärtsgryta –
över 2 månader
Kikärtsgryta
av Zassan
över 2 månader
Afrikansk kikär
över 2 månader