KIMCHI

Betyg (0 röster)

Ingredienser

4 salladskål (ca 10 kg)
salt
vatten
1 rättika
1 näve skalade vitlöksklyftor
färsk ingefära
2 små gula lökar
1 purjolök eller gräslök
Fish Sauce
2 dl socker
Mei Yen Smaksalt
rödpeppar
1 dl vatten

Gör så här

Lägg salladen i kallt, väl saltat vatten 8-10 timmar. Skölj väl i rinnande vatten minst tre gånger (noga mellan bladen). Skär bort stjälken försiktigt. Blanda vitlök, Fish Sauce, socker Mei Yen rödpeppar och vatten till en krämig sås "Måla" såsen noggrannt mellan alla salladsblad (använd handskar då pepparröran gärna vill färga av sig!). Strimla fint rättika, lök och (riven) ingefära. Lägg försiktigt in mellan salladsbladen. Skölj ur såsskålen med ett stort glas vatten, Mei Yen, lite Fish Sauce, socker, (ev 1 tsk fishpowder), färskriven ingefära, vitlök häll över salladen eller, köp färdig Kimcheepasta i burk. Lägg kimchin "vaccumtätt" i tättförslutande skålar (eller plastpåsar). Salladen är färdig efter ungefär 3-4 dagar i kylskåp. För snabb mognad, kan salladen stå i rumstemperatur över natten och är sedan färdig att ätas.
Visningar:
1901
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

KIMCHI recept
Kimchi, koreans..
av Elizzle
över 2 månader
Bibimbap och Ki
av Fin
över 2 månader
Koreanska revbe
av tina62
över 2 månader
Kimchi, koreans..
av Ulrica
över 2 månader
Mandu - koreans
över 2 månader
Bulgogi (eldköt
över 2 månader