Kimchi, koreansk kål

Betyg (2 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

Lag:
1 salladskålhuvud ca 1 kg
2 l vatten
3,5 msk salt
Röra:
1 msk socker
1,5 msk riven ingefära
3 msk oystersås (ostronsås)
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk cayennepeppar
0,5 msk paprikapulver
2 dl finriven kålrot

Gör så här

Lägg kålen i lagen. Låt dra i ett dygn. Skölj kålen i kallt vatten länge tills saltsmaken nästan är borta.Blanda ihop röran. Lägg lite av den mellan alla bladen i kålhuvudet. Lägg kålhuvudet i en plastpåse och knyt. Lägg kålen i rumstemperatur över natten. Lägg sedan in den i kylen och låt den ligga där i en vecka. Skär sedan upp kålen i skivor och servera.
Visningar:
3276
Sparat:
41

LIKNANDE RECEPT

Kimchi recept
Kimchi, koreans..
av Elizzle
över 2 månader
Bibimbap och Ki
av Fin
över 2 månader
Koreanska revbe
av tina62
över 2 månader
Mandu - koreans
över 2 månader
Bulgogi (eldköt
över 2 månader
Kimchi
av tina62
över 2 månader