Kinainspirerad kyckling

Kycklingen blandas med potatismjöl före stekningen, vilket är mycket vanligt i kinesisk matlagning. Det gör att köttet blir extra saftigt.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g kycklingfilé
2 purjolökar
3 vitlöksklyftor
2 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
olja att steka i
1 dl osaltade cashewnötter
1 msk kinesisk soja
2 1/2 dl matlagningsgrädde

Gör så här

Skär kycklingen i bitar. Skiva lök och vitlök. Blanda kycklingen med potatismjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt. Bryn kötteti olja. Fräs löken och vitlöken efteråt. Tillsätt nötter, soja och grädde. Låt grytan koka ihop 2-3 minuter. Servera med jasminris och någon grönsak t ex broccoli.
Visningar:
1878
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader