Kinas rabarbersaft

Mycket god och enkel - perfekt en varm sommardag. Går att frysa in i PET flaskor.

Betyg (10 röster)
Kinas rabarbersaft

Ingredienser

3 kg rabarber (skurna i bitar)
3 st citroner ( i skivor)
50 gr citronsyra
4 liter kokt vatten
600 gr socker/liter avrunnen saft

Gör så här

Varva rabarber och citroner i en hink.
Häll över citronsyran och det heta vattnet.
Låt stå med plast över på svalt ställe i två dygn

Sila bort rabarberna och häll i sockret.
Rör ibland och låt vara tills det löst sig.
(några timmar)

Eftersom det ej är något konserveringsmedel
i så är det rätt bra att frysa saften,
tex i glassburkar eller PET flaskor
Visningar:
21409
Sparat:
599

LIKNANDE RECEPT

Frozen Strawber
över 2 månader
Rabarbersaft me
av tina62
över 2 månader
Rabarberbål
av MrsC
över 2 månader
Rabarberpannaco
över 2 månader
Rabarbermousse
av Lolan
över 2 månader
Vaniljglass med
av tina62
över 2 månader