Kinesisk biffgryta

Köper du inte färdiggrillat kött måste du börja med att steka och krydda köttet.

Servera med kokt ris och sallad.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

300-400 g grillat nötkött, skuret i strimlor
2 msk kinesisk soja
1 1/4 dl köttbuljong, gjord av tärning
150 g gul lök, skalad och skivad
100 g färska champinjoner, skivade
50 g morot, skalad och strimlad
50 g blekselleri, strimlad
50 g konserverade böngroddar
50 g konserverade bambuskott, skivade
3 tsk maizenamjöl
200 g tomat, skuren i klyftor

Gör så här

Blanda soja, buljong, svamp, morot och selleri i en kastrull. Låt det koka på svag värme tills grönsakerna är knappt mjuka, ca 5 min.

Tillsätt kött, groddar och bambuskott. Koka upp. Gör en redning av mjölet och 2 msk vatten, rör ner redningen i grytan.

Lägg ner tomatklyftorna.
Låt alltsammans koka ytterligare 2-3 minuter.
Visningar:
3476
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Biffgryta recept
Strimmelbiffgry..
över 2 månader
Lövbiffgryta me
av UllaC
över 2 månader
Biffgryta
över 2 månader
Chilistark biff
av marwis
över 2 månader
Maya´s Kinagryt
av SDMaya
över 2 månader
Pasta med biffg
över 2 månader