Kinesisk fisk

En utmärkt fiskrätt med autentisk, kinesisk smak. Den är mycket god, lätt att laga och passar hela familjen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 g vita filéer av torsk
½ dl kinesisk soja
2 msk färskpressad citronsaft
2 msk saké eller alkoholfri mirin
1 krm-½ tsk Femkryddor (kinesisk kryddblandning)
1 purjolök, den vita delen
1 röd paprika
5 cm färsk ingefära

Gör så här

Du kan göra kryddblandningen Fem kryddor själv:
1 tsk mald stjärnanis, ½ tsk mald körvel, 1/4 tsk ingefära, 1/4 tsk kummin, 1/4 tsk curry

Skölj av fiskfiléerna och lägg dem i en låg form. Blanda soja, färskpressad citron, saké och fem kryddor. Häll blandningen över fisken. täck över, ställ kallt och marinera i minst en timma.

Skölj purjolöken och skär bort roten och de gröna bladen. Skär den vita och ljusgröna delen i 5 cm långa bitar. Dela bitarna på längden och skär dem sedan i strimlor. Ansa paprikan och skär även den i tunna strimlor. Skala ingefäran och hacka den fint.

Lägg grönsakerna i botten på en ångkokare. Lägg fisken ovanpå. Om inte ångkokare finns, lägg smörpapper på ett avsvalningsgaller, gör små hål i pappret och ställ gallret i en wok eller kastrull.

Häll lite vatten i botten på ångkokaren och koka upp på medelvärme. Ånga fisken i 10-12 minuter. Fisken är färdig när den delar sig då man vidrör den med en kniv. Servera fisken tillsammans med ris och grönsaker.
Visningar:
2988
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader