Kinesisk fläskfilégryta

Skär gärna ner lite salladskål till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 fläskfilé á 500 g
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
3 dl sky och vatten
2 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
2 tsk potatismjöl
1 msk soja

Gör så här

Skär filéen i skivor, krydda och bryn dem i en stekpanna. Skölj ur pannan med vatten och ta tillvara på skyn.

Häll 2 dl sky och vatten i stekpannan. Tillsätt fond, tomatpuré och sambal oelek. Koka upp och tillsätt potatismjölet utrört i lite kallt vatten, smaka av med soja. Koka upp såsen under omrörning. Lägg ner köttet i såsen, sjud ca: 5 minuter.

Servera grytan med kokt ris och wokade grönsaker.
Visningar:
1223
Sparat:
4
Fläskfilégryta ..
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Fläskfilégryta
av Annafbg
över 2 månader
Fläskfilégryta
av Kicki8
över 2 månader
Fläskfilégryta
av look
över 2 månader
Fläskfilégryta
av ros
över 2 månader