Kinesisk gryta

Ska var en myket god Kinesisk gryla. Har ej provat den

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 port

Ingredienser

400 gr griskött av skinka eller bog eller grytbitar av gris
Smör
1 msk vetemjöl
2 dl buljong
1 dl mandel
2 stjälkar blekselleri
1 purjolök
½ tsk salt
1 kryddmått svart peppar
½ tsk ingefära
1 msk kinesisk soja
2 dl gräddfil

Gör så här

Skär köttet i cm-tjocka strimlor som brynes lite i taget.
Lägg över i en gryta. Strö över mjölet. Rör om och häll i buljongen.
Låt koka c:a 15 min.
Skålla och skala mandeln och skölj och strimla selleri och purjolök.
Bryn mandeln i lite smör i stekpannan och lägg över i grytan.
Tillsätt selleri, purjo, salt, peppar, ingefära, soja och gräddfil.
Låt koka ytterligare 2-3 min.
Servera med kokt ris eller potatis och tomater.
Visningar:
2387
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader