Kinesisk gryta med paprika och ananas

Enkelt, gott och ett bevis på att det inte behövs grädde för att det ska bli gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

500 g fläskkött, t.ex. skinkstek
1 gul lök
1 paprika
1 burk ananasringar 550 g
1 msk vinäger
1 msk äkta soja (ta gärna även lite collorit-soya för att få mörk färg på grytan)
1 tsk malen kardemumma
½ - 1 tsk ingefära
2 tsk potatismjöl
½ dl vatten
1-2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Strimla köttet. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Koka upp 2 dl av ananasjuicen (från burken med ananasringar), vinäger, soja, kardemumma och ingefära i en kastrull.
Lägg i löken och låt koka någon minut. Lägg i köttet och paprikan och låt grytan koka ca 10 minuter.
Blanda potatismjöl och vatten. Häll redningen och låt grytan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev. lite colloritsoya för att få mörk färg på grytan. Skär ananasringarna i bitar och blanda ner i grytan strax före servering.
Visningar:
1244
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader