Kinesiska Dumplings!

Ungefär som chips, omöjligt att bara ta en...

Betyg (2 röster)
Antal personer
ca 40 st

Ingredienser

1 paket Wonton pastry
1 påse råa jätteräkor
1 äggvita
3 salladslökar
1 liten burk skivade vattenkastanjer
6 st torkade kinesiska svampar
1 kinesisk vitlök
1 msk sesamolja
2 msk ostronsås
2 tsk fisksås
Hönsbuljong

Gör så här

Lägg svamparna i blöt i varmt vatten i ca 20 min.
Skala under tiden räkorna (glöm inte att ta bort tarmen) och hacka ner till mindre bitar (går att köra i matberedaren).
Hacka vattenkastanjer, vitlök och salladslök och tillsätt räkmassan. Skär svampen i bitar men använd inte foten då den är väldigt "träig".
Tillsätt svamp, ägg, sesamolja, fisksås och ostronsås och rör om ordentligt.

Pensla Wonton plattorna med ägg och lägg en klick av räkröran i miten. Nyp ihop till ett litet knyte och förvara under en fuktig handduk.

Koka dumplingarna i hönsbuljongen ca 3 min.
Doppa i soya och njut!
Visningar:
5564
Sparat:
72

LIKNANDE RECEPT

Dumplings recept
Fläsk- och pass..
över 2 månader
Dumplingdeg
av MrsC
över 2 månader
Wonton-soppa me
av Elizzle
över 2 månader
Heta pastaknyte
av tina62
över 2 månader
Dumplings med f
av tina62
över 2 månader
Fläskdumplings
av Aria
över 2 månader