Kinesiska färsbullar

Roligt med lite annorlunda

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g köttfärs
1 ½ tsk salt
10 cm purjolök
1 msk potatismjöl
1 krm nymald vitpeppar
½ krm mald ingefära
2 msk kinesisk svampsoppa
1 dl vatten
Matfett till stekning

Ca 250 g vitkål
3 dl vatten
1 msk svampsoja
1 krm ingefära

Gör så här

Blanda färsen med saltet. Hacka purjon mycket fint och blanda i färsen tillsammans med potatismjöl, kryddor, soja och vatten. Forma färsen till 6 stora bullar. Ansa och tärna vitkålen. Koka upp vattnet i en gryta dr också färsbullarna ska få plats senare. Lägg kålen i det kokande vattnet. Krydda med soja och ingefära. Bryn färsbullarna runtom i en stekpanna ch lägg dem ovanpå kålen i grytan. Låt bullarna puttra under lock ca 20 minuter.
Visningar:
894
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Färsbullar recept
Älgfärsbullar m..
över 2 månader
Färsfyllda rull
av lennali
över 2 månader
Veganska sojafä
över 2 månader
Ostfyllda älgfä..
över 2 månader
Heta lammfärsbu
av MrsC
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader