Kinesiska nyårskakor – lyckokakor

Kinesiska lyckokakor - Söta och spröda med spännande läsning.

Betyg (10 röster)
Antal personer
Ca 30 st
Kinesiska nyårskakor – lyckokakor

Ingredienser

50 g osaltat smör
3 äggvitor
1 ¼ dl florsocker
1 ¼ dl vetemjöl

Gör så här

Skriv 30 riktigt små papperslappar med lyckönskningar.

Sätt ugnen på 175 º. Ta fram två bakplåtspapper. Rita tre cirklar med 8 cm diameter på varje bakplåtspapper.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggvitorna till skum. Blanda ner smör. Sikta ner florsocker och mjöl. Låt svälla ca 15 minuter.

Grädda endast tre kakor åt gången - bred ut 1 ½ tsk smet i varje cirkel på bakplåtspappret. Grädda ca 5 minuter eller tills kanterna blivit lätt bruna.

Ta kakorna ur ugnen och lossa dem genast med en stekspade.

Lägg en lyckönskningslapp på varje kaka och vik ihop till en halvcirkel. Vik dem sedan ytterligare en gång över kanten på ett glas. Gör detta så snabbt du kan och gärna ännu snabbare. Man har bara sekunder på sig innan kakan stelnar. Låt svalna på ett galler.

Gör iordning nästa tre kakor på det andra bakplåtspappret och fortsätt grädda.
Observera! Man kan inte grädda fler kakor åt gången – annars hinner man inte vika ihop dem innan de stelnat.

Tips! Baka kakorna till någons födelsedagskalas.
Visningar:
64670
Sparat:
116

LIKNANDE RECEPT

Gun-Britts Nyår..
av wowsan
över 2 månader