Kiwi- och vaniljpaj

En lätt, fransk vaniljkräm tillsammans med saftig, grön kiwi blir fantastiskt gott i en paj med nyttig fullkornsdeg.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

2½ dl vetemjöl
2½ dl fullkornsmjöl
125 g smör eller margarin
½ dl naturell lättyoughurt

Fyllning:
1 vaniljstång
2 ägg
½ dl vaniljsocker
1 dl matlagningsgrädde
3 tsk gult majsmjöl
7 mogna kiwifrukter
4 tsk florsocker till serveringen

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och kylt matfett till en smulig deg. Tillsätt youghurt och knåda ihop till en jämn deg. Lägg degen på en mjölad yta och tryck ut den till en jämn rund platta. Slå in degen i plastfolie, kyl i 30 minuter.

Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och klä en form, 24 cm i diameter, med degen. Ansa kanterna och stick hål i botten med en gaffel.

Lägg vaniljstången i lite hett vatten. Vispa ihop de två äggen lätt. Vispa ner socker, matlagningsgrädde och majsmjöl. Ta upp vaniljstången ur vattnet och dela den på längden. Skrapa ur vaniljkornen med en kniv och vispa ner dem i smeten.

Skala kiwifrukterna och skär dem i skivor. Lägg kiwiskivorna över varandra i cirklar så att de täcker hela pajbottnen. Häll över vaniljsmeten och jämna ut den. Ställ in den i ugnen tills fyllningen är fast, ca 30-35 minuter. Servera pajen varm eller kall. Sikta över florsocker precis före serveringen.
Visningar:
850
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Vaniljpaj recept
Vaniljpaj med b..
av lennali
över 2 månader
Vaniljpaj med s
av Queenie
över 2 månader
Ljummen blåbärs
över 2 månader
Rabarber och va
över 2 månader
Blåbär- och van
av Fin
över 2 månader
Äppel och vanil
av tina62
över 2 månader