Kladdig chokladpaj

En liten bit till efterrätten sitter bra.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

Pajskal:
3 dl vetemjöl
100 g Smör
2 msk Crème Fraiche
1 krm salt
Fyllning:
2.5 dl Matlagningsgrädde
250 g mörk choklad
1/2 dl florsocker
350 g osaltat Smör
Dekoration:
Kakaopulver
Till servering:
Vispad grädde

Gör så här

Mixa mjöl, smör, crème fraiche och salt till en pajdeg. Kavla ut och fodra en pajform med degen. Ställ formen i frysen i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter, den ska inte få för mycket färg. Täck ev. med folie. Koka upp grädden. Tag kastrullen av värmen, rör ned chokladen i bitar samt smör och socker. Låt smeten kallna nästan helt innan den hälls över i det gräddade pajskalet. Ställ pajen kallt i minst 2 timmar i kylskåp eller 30 minuter i frys. Pudra över kakao pulver och severa, ev. med en klicka grädde.
Visningar:
1514
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Chokladpaj recept
Fransk chokladp..
av Annafbg
över 2 månader
Kola- och chokl
av MrsC
över 2 månader
Mjölkchokladpaj
av tinah
över 2 månader
Chokladpaj från
av Robjoo
över 2 månader
Chokladpaj
av ros
över 2 månader
Kexchokladpaj..
av Ulrica
över 2 månader