Kladdkaka från paradiset

Kladdkakornas kladdkaka. Smälter i munnen! Behöver ej ugn.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st
Kladdkaka från paradiset

Ingredienser

Botten:
200 g chocolate chip cookies ( ej chokladsmak på själva kakan)
75 g smör

Tryffel:
125 g smör
3 dl vispgrädde
500 g mörk choklad av fin kvalitet
1/2 dl starkt kaffe

Gör så här

Klä botten av en form med löstagbar kant, c:a 22 cm i diameter, med plastfolie. Krossa kakorna ganska fint i en matberedare eller i en mortel. Smält smöret till bottnen och blanda ned kaksmulorna. Blanda till en smulig massa och tryck ut massan i ett tunt lager i botten av formen. Låt stelna lite.
Smält smöret till tryffeln i botten av en kastrull och tillsätt vispgrädden. Låt koka upp och dra kastrullen från plattan. Bryt ner chokladen i mindre bitar och rör tills all choklad har smält. Tillsätt kaffe och blanda till en jämn och blank tryffel. Häll tryffeln i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen och låt den stelna i minst fyra timmar. Lossa kakan från formens kant med en vass kniv. Kakan är väldigt hållbar och kan förberedas i god tid. Dekorera den gärna med cacaopulver före servering.
Visningar:
10923
Sparat:
265

LIKNANDE RECEPT

Kladdkaka recept
Underbar kladdk..
av Elis
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Falsk Toscakaka..
av thewhy
över 2 månader
Black and White
över 2 månader
Saffranskladdka
över 2 månader