Kladdkaka med apelsinsmak

Denna kladdkaka med apelsinsmak är ljuvlig. Degen smakar som Marabous apelsinchokladkaka! Man kan baka den utan apelsinskal och då blir den självklart också jättegod.

Betyg (4 röster)
Antal personer
1 kaka

Ingredienser

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vanlijsocker
½ krm salt
Apelsinskal
Mjölk och creme fraiche efter behov

Gör så här

Smörj och bröa en form. Smält smöret i micro ca 25 sekunder på högsta värme*. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret. Blanda i mjöl, kakao, vanlijsocker och salt. Blanda i mjöl och creme fraiche tills den inte blir för rinnig. Riv skalet från apelsinen och blanda i tills det smakar bra. Det brukar bli bra med 1 apelsins skal. Häll i smeten i formen.

Grädda i ugn 200° c i ca 12 minuter om man vill ha den kladdig. Peta gärna med en gaffel då och då för att få den som du vill ha den.

*När man inte smälter smöret helt tills det blir rinnigt utan bara så att det blir mjukt smakar degen alldeles underbart, då den också blir mycket fluffigare (om man använder elvisp).
Visningar:
7100
Sparat:
95

LIKNANDE RECEPT

Kladdkaka recept
Underbar kladdk..
av Elis
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Falsk Toscakaka..
av thewhy
över 2 månader
Black and White
över 2 månader
Saffranskladdka
över 2 månader