Kladdkaka med lakrits

Hittade receptet på Aftonbladet. Receptet skrivet av Jozefine Björkman, all heder till henne. Har nu provat, vansinnigt gott.
Men den bör stå i kylen till nästa dag, var ståndaktig.
Jag har smakat både med lakritsströssel och salmiakströssel och tycker att det är mycket godare med lakritsströssel.

Betyg (5 röster)
Antal personer
--
Kladdkaka med lakrits

Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
75 g smör
1 msk sirap
½ msk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
3 stora msk hasselnötskräm
1 dl lakritsströssel eller salmiakströssel
100 g toblerone

Gör så här

Blanda ägg och socker.
Häll sedan i smöret och sirapen.
Blanda vaniljsocker, vetemjöl och kakao i en separat bunke. Blanda sedan detta med de andra ingredienserna.
Häll i nötkrämen och sist den hackade tobleronen och salmiaken.

Häll den kletiga smeten i en form med löstagbara kanter och sen in i ugnen på 170 grader i 20–25 minuter beroende på ugn. Låt sedan kakan svalna av och sätt sedan i kylen till nästa dag, godast så.

Servera den sedan med vispad grädde eller vaniljglass och toppa med en jordgubbe eller en physalis.
Visningar:
9684
Sparat:
252

LIKNANDE RECEPT

Kladdkaka recept
Underbar kladdk..
av Elis
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Falsk Toscakaka..
av thewhy
över 2 månader
Black and White
över 2 månader
Saffranskladdka
över 2 månader