Klaras Apelsinkaka

Hög och pampig är den chokladglaserade apelsinkakan - en riktig kafékaka. Rivet apelsinskal och hackad blockchoklad ger kakan den kraftiga smaken. Gott med vispgrädde!

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 kaka
Klaras Apelsinkaka

Ingredienser

3 ägg
3 dl socker
Rivet skal från 1 apelsin
100 g mörk blockchoklad, hackad
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl vispgrädde

Glasyr:
125 g mörk blockchoklad
½ förpackning à 50 g syltade, hackade apelsinskal

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner apelsinskalet. Blanda blockchoklad med vetemjöl och bakpulver. Blanda ner det i smeten.

Vispa grädden och rör försiktigt ner den i smeten.
Häll smeten i en välsmord och bröad slät form, 2 liter. Grädda på nedersta falsen i ugnen 40-45 minuter. Prova med en sticka.

Smält blockchokladen till glasyren försiktigt i mikrovågsugnen eller över vattenbad. Ta kakan ur formen och glasera med den smälta chokladen.

Strö över apelsinskalet. Låt kallna och stelna.
Visningar:
2787
Sparat:
49

LIKNANDE RECEPT

Apelsinkaka recept
Apelsinkaka i l..
av grill
över 2 månader
Chokladdoppade
av Bodil56
över 2 månader
Apelsinkakor me
över 2 månader
Mjuk apelsinkak
av jan-q
över 2 månader
Gräddtårta med
av erba
över 2 månader
Gammaldags apel
av HKH
över 2 månader