Klaras bullar

Jättegoda bullar. det är strykande åtgång när jag bakar dem hemma.

Betyg (26 röster)
Antal personer
ca 30st
Klaras bullar

Ingredienser

50 g färsk jäst
100 g margarin el smör
3 dl mjölk
½ ägg, uppvispat
½ tsk salt
¾ dl strösocker
ca 8 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g rumsvarmt margarin
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
½ uppvispat ägg, till pensling
pärlsocker till garnering

Gör så här

Ställ ca 30 st pappformar på 2 st plåtar.
Vispa ägget i en mugg.
Smula sönder jästen i en bunke.
Smält margarinet sakta. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt mjölken. Degvätskan blir då så varm som den skall vara 37°.
Häll degvätskan över jästen och rör om så att den löser sig.
Tillsätt hälften av det uppvispade ägget, salt, socker och 7 dl av mjölet.
Arbeta degen kraftigt i bunken. Sätt sedan till ytterligare mjöl så att degen blir blank och smidig. Den ska vara ganska lös.
Klicka med hjälp av två matskedar ner degen i formarna.
Rör samman ingredienserna till fyllningen. Med hjälp av två teskedar trycker du sedan ner fyllningen i varje bulle. Tryck ordentligt, ända ner till botten.
Låt jäsa under duk på varm och dragfri plats i köket i 30-45 min. Värm ugnen under tiden till 250°.
Pensla runt fyllningen med resten av det uppvispade ägget. Strö på pärlsocker.
Grädda på nedersta falsen i omkring 8 min tills bullarna fått lagom färg.
Låt svalna på galler mellan två bakdukar. Bra att frysa.
Visningar:
33251
Sparat:
1273

LIKNANDE RECEPT

Bullar recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
LCHF - Pones (g
över 2 månader
Kanelbullar..
över 2 månader
Riktigt smarrig..
över 2 månader
LCHF- Bröd
av Lolan
över 2 månader