Klassisk älgstek

Det behövs inte 40 olika kryddor för att tilllaga en god älgstek.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Smör eller olja till stekning
1 kg älgstek av innanlår eller ytterlår
Salt
Nymalen vitpeppar

Sås:
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1/2 dl vatten
1/2 förpackning italiensk salladspulver
1 1/2 tsk soja
Salt
Peppar

Gör så här

Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runtom. Krydda med salt och peppar.
Ta upp steken och vira in den i smörpapper och stickin en ungstermometer i den tjockaste delen. Lägg steken på en plåt och undstek den till temperaturen håller 70-75 grader i 100 graders värme i ca 2-3 timmar.
Låt steken svalna lite och skär upp i centimeterstjocka skivor.

Sås
Häll grädden i en kastrull. vispa ihop mjölet och vattnet och tillsätt salladsdressingspulvret under omrörning. Tillsätt soja. Låt såsen koka 3-5 min och smaka av med salt och peppar.
Visningar:
21038
Sparat:
166

LIKNANDE RECEPT

Älgstek recept
Älgstek med äpp..
av inglin
över 2 månader
Karin´s Svartvi
av lennali
över 2 månader
Älgstek i gjutj..
över 2 månader
Rotfruktsgratän
över 2 månader
Rotfruktsgratän
över 2 månader